Lokhorst

ESJ vastgoed onderhoud

Onze referenties

Lokhorst

Project Oost ter Hout School Bouwpartners en opdrachtgever hebben een gezamenlijk doel: binnen planning en budget het gewenste eindresultaat realiseren. Lokhorst ontwikkelt en realiseert projecten in onderwijs, gezondheidszorg, utiliteitsbouw, kantoren en woningbouw.

De Oost ter Hout Praktijkschool aan de Oosterhoutlaan 19 in Haarlem is gevestigd in een 17e-eeuwse buitenplaats aan het Spaarne. Vlak na de oorlog werd het in gebruik genomen als school en werd het pand uitgebreid met drie lage vleugels in de tuin. Het rijksmonument werd in de loop der jaren diverse keren aangepast en verloor daardoor deels de karakteristieke, imposante uitstraling.

de school moest gerenoveerd én uitgebreid worden, zodat het klaar zou zijn voor de komende dertig jaar. Het bouwproject bestond vanwege de groei van het aantal leerlingen uit een uitbreiding. Het bestaande monumentale pand zou volledig gerenoveerd en verbouwd worden, waaronder het realiseren van kantoorruimten en een leslokaal op de zolder.

Bij een monument heb je het gevaar dat als je één gipsplaatje of dakpan weghaalt er nog veel meer werk achter zit. Dat bleek ook op Oost ter Hout het geval te zijn. Dan moet je probleemoplossend denken en weer overleggen. Dat is altijd gebeurd.

ESJ Vastgoedonderhoud heeft de gehele buitenschil opnieuw gerevitaliseerd en voorzien van een nieuw verfsysteem. Ook de bouwdelen aan de binnenzijde zijn door ESJ Vastgoedonderhoud gerevitaliseerd en opnieuw geschilderd.