ESJ Green label

ESJ vastgoed onderhoud

Voor uw organisatie

ESJ Green Label voor u

Duurzaam wonen, werken en leven is het wenkend perspectief in onze samenleving. Naast het feit dat een organisatie bestaansrecht moet realiseren is het ook onze taak om goed voor de mensen en het milieu te zorgen. Immers, als we dit verzaken is de toekomst van de mensheid in het geding.

ESJ Vastgoed onderhoud maakt het voor u concreet. Wat zijn de verschillen tussen regulier schilderwerk en milieu vriendelijk schilderwerk? Wij laten het u zien en geven u een inzicht in de verschillen in verfsystemen en de uitstoot van vluchtige organische stoffen.

Verf bevat nog altijd vluchtige stoffen. Dekkende lakken voor metaal en hout bevatten per liter maximaal 300 gram oplosmiddelen. Dat betekent dat er bij 10 m2 schilderwerk nog altijd 300 gram vluchtige stoffen in onze atmosfeer terechtkomt.

Kan het nog milieuvriendelijker?

Ja dat kan en dat is precies waar ESJ Vastgoedonderhoud voor pleit: het nog verder reduceren van uitstoot van vluchtige organische stoffen door schone milieuvriendelijkere verfsystemen aan te bieden. Maar hoeveel vriendelijk is dat nu precies? Deze diagram laat precies zien wat uw keuze doet met de uitstoot van vluchtige organische stoffen:

Het verschil in uitstoot bij slechts 100 liter bedraagt al 17 kilogram. Dit is een aanzienlijke besparing op het schilderwerk. Zou men een vergelijk maken met een 2,5 beurt loopt het verschil op naar 34 liter op een schilderbeurt.

Kiezen voor een watergedragen lakverf variant resulteert in een sterke reductie van oplosmiddelen uitstoot bij gelijkblijvende kosten. De technische levensduur is eveneens gelijk of zelfs beter. Dit vanwege het feit dat een Alkydhars lakverf voortdurend blijft uitharden (oxidatief). Een acrylaat verfsysteem behoudt daarentegen haar elasticiteit en daarmee haar duurzaamheid. (minder snel verpoederen, minder verkleuren). *Indien de weersomstandigheden onvoldoende zijn dient daarvoor een voorziening getroffen te worden.

Contact opnemen?

Wilt u graag gebruik maken van de diensten die ESJ vastgoedonderhoud biedt? Gezamenlijk werken we naar het gewenste resultaat. Neem hier gerust contact met ons op.